Lukkopainissa yhdistyvät monipuolisesti kaikkien matto-ottelua sisältävien kamppailulajien tekniikat. Pystypaini, mattopaini, nivellukot ja kuristukset muodostavat lukkopainin perustan.

Erilaiset kaadot, maahanviennit ja oman position parantaminen tuovat pisteitä lukkopainiottelussa. Erityispiirre perinteiseen painiin verrattuna on, että lukkopainissa hartiat eivät ”kastu”. Tämä mahdollistaa ottelemisen selältään, mikä osaltaan monipuolistaa käytettyjen tekniikoiden ja taktiikoiden kirjoa. Lajin monipuolisuudesta kertoo se, että menestyvä ottelija voi olla yhtä hyvin tekniikkaa painottava taituri, kuin voimalla jyräävä vahva painija.

Muista lajeista lukkopaini muistuttaa eniten brasilialaista jujutsua. Suurimman eron lajien välille luo käytettävä varustus. Lukkopainissa käytetään yleisesti shortseja ja paitaa, kun taas BJJ:ssä käytetään lajiin tarkoitettua pukua. Tällöin erilaisten otteiden saaminen ja käyttäminen on lajien kesken huomattavan erilaista. Lajit kuitenkin tukevat toisiaan samankaltaisten tekniikoiden ansiosta.

Lukkopainin harjoittelussa keskitytään erilaisiin tekniikoihin ja otteluharjoituksiin. Ottelunomaisissa harjoitteissa pääseekin nopeasti kokeilemaan harjoittelemiaan tekniikoita tositilanteessa. Myös kilpaileminen lukkopainissa on mahdollista hyvinkin lyhyellä harjoitteluajalla. Lukkopainikisat keräävätkin eri lajien edustajia mittelemään paremmuudesta. Ahjon kilpailutoimintaan voi tutustua tarkemmin kilpailijat -sivulla.

Ottelut ratkaistaan joko luovutuksella tai pisteillä. Ottelussa tuomari jakaa pisteitä eri tekniikoista, ja jos ottelijat eivät saa selvitettyä paremmuuttaan aikarajan puitteissa, ratkaisevat pisteet voittajan. Lukkopainissa järjestetään paljon salikisoja, SM-kisat, maanosien mestaruuskilpailut ja MM-kisat.

Lukkopainin jatkoryhmään voi tulla harjoittelemaan BJJ:n tai vapaaottelun peruskurssin jälkeen. Tai jos sinulta löytyy aiempaa kokemusta kamppailulajeista. Lukkopainin peruskurssia ei tällä hetkellä ole, tarvittavan osaamisen voi hankkia BJJ:n tai vapaaottelun peruskurssilla.

Tatami

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
18.00
Lukkopaini
18.00
19.00
18.30
19.00
Lukkopaini
19.00
20.30
19.30
20.00

Maanantai

Keskiviikko

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
18.00
Lukkopaini
18.00
19.00
18.30
19.00
Lukkopaini
19.00
20.30
19.30
20.00

Maanantai

Keskiviikko

No events available!

Molski

No events hours available!
No events hours available!
No events available!