Judo sai alkunsa Japanissa 1880-luvulla, kun Jigoro Kano alkoi muokata vanhoista taistelutaidoista uutta kamppailulajia ja liikuntamuotoa. Hän kehitti ju-jutsun tekniikoita niin, että kamppailutilanteessa voi harjoitella täydellä suoritusteholla ilman merkittävää loukkaantumisriskiä. Realistisen ottelemisen lisäksi kasvatustieteilijä Kano korosti judossa harjoittelijoiden henkistä kasvua ja kehittymistä ihmisinä.

Judotekniikkoihin kuuluvat erilaiset heitot, sidonnat / hallintaotteet, kuristukset, käsilukot ja kataharjoittelu. Judossa on lukematon määrä erilaisia tekniikoita, joista jokainen voi harjoittelun edetessä löytää itselleen parhaiten sopivan “judotyylin”. Sillä ei ole väliä oletko pitkä, lyhyt, lihava tai laiha. Judo sopii kaikille ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta.

Judossa löytyy monipuolisesti erilaisia harjoitusryhmiä. Monet harrastavat judoa kuntoilumielessä, mutta kilpailuihin osallistumalla voi parhaiten sisäistää lajin luonteen ja testata oman tekniikkansa toimivuuden. Ahjon kilpailutoimintaan voit tutustua tarkemmin kilpailijat -sivulla. Tyypillisessä judokilpailussa on satoja osanottajia ja sarjoja jokaiselle. Kilpaileva judoka voi asettaa tavoitteensa myös ulkomaille ja aina olympiamitaleille saakka. Mestarilta vaaditaan hyvää tekniikkaa, fysiikkaa ja henkistä kanttia.

JUDON PERIAATTEET

Joustavuuden periaate (ju yoku go o seisu), maksimaalisen tehon periaate (seiryoku zen yo) ja yhteisen hyvän periaate (jita kyoei).

Judo tarkoittaa joustavaa tietä tai tapaa. Voimaa ei pyritä voittamaan voimalla, vaan vastustajan voima valjastetaan oman voiman avuksi. Yhteisen hyvän periaatteen mukaisesti judokat harjoitellessaan ja kilpailleessaankin pyrkivät samalla kehittämään ja tukemaan toinen toisiaan. On oltava kova itseään, ei muita kohtaan. Vaikka judo on kamppailu-urheilua, jossa pyritään voittamaan vastustaja, sen tavoitteet ulottuvat pidemmälle. Harjoittelemisen ja kilpailemisen tavoitteena on kehittyminen hyväksi, vahvaksi ihmiseksi. Judon harjoittelu ja kilpailutaidon oppiminen ovat keinoja tavoitteen saavuttamiseksi.

Tervetuloa mukaan kehittämään kestävyyttä, voimaa, nopeutta, notkeutta sekä tasapainoa ja ketteryyttä kuntojudoon!

Katso ohjeet judolisenssin hankintaan: https://judo.fi/judoliitto/suomisport/

Tatami

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
18.00
Judo
18.00
19.00
18.30
19.00
Judo
19.00
20.00
19.30

Maanantai

Keskiviikko

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
18.00
Judo
18.00
19.00
18.30
19.00
Judo
19.00
20.00
19.30

Maanantai

Keskiviikko

No events available!