Miten aloitan ja mitä varusteita tarvitsen?

Peruskurssi

Infoa

Peruskurssit alkavat joka kuukausi Ahjossa!

Ahjossa kamppailijan ura aloitetaan peruskurssilta. Nimensä mukaisesti kurssilla keskitytään kunkin lajin perustekniikoiden oppimiseen ja harjoittelijan kunnon kohottamiseen. Kurssin tavoitteena on antaa harrastajille valmiudet jatkaa mielekkäästi ja turvallisesti uuden lajin tarjoamien haasteiden parissa pitkälle tulevaisuuteen.

Et tarvitse minkäänlaista aikaisempaa kokemusta kamppailulajeista. Myöskään huono kunto ei ole este uuden harrastuksen aloittamiselle. Hyvässä porukassa treenatessa kunto kohoaa lähes huomaamatta! Kaikki harjoitukset toteutetaan kurssilaisille sopivalla intensiteetillä ja teholla, jolloin harjoituksen pysyvät innostavina.

Ahjo Training Centerin peruskurssit kuukausittain, minkä jälkeen harjoittelua jatketaan normaaleissa lajiharjoituksissa.

Ilmoittaudu mukaan

Valitse

Varusteet

Mitä tarvitsen?

Peruskurssille varusteiksi riittävät urheilushortsit, t-paita ja juomapullo. Hammas- ja alasuojat auttavat ehkäisemään ikäviä kolhuja, mutta eivät ole pakollisia.

Kurssin aikana saat lisää tietoa lajiin liittyvistä varusteista ja niiden hankinnasta. Ahjo Training Centeriltä voit myös hankkia tarvittavat varusteet.

Ilmoittautuminen

ja jäsensopimus

Kursseille ilmoittaudutaan Ahjo Training Centerin ilmoittautumissivulla, jossa harjoittelijan on hyväksyttävä Ahjo Training Centerin jäsensopimus

Vakuutus

ja lisenssi

Kurssille osallistuja harjoittelee aina omalla vastuullaan ja huolehtii itse omasta vakuutusturvastaan. 

Ahjo Training Centerin kautta on mahdollista hankkia Judoliiton vakuutuslisenssi. Lisäksi myös muut lajiliitot tarjoavat harjoittelijoille erilaisia lisenssivaihtoehtoja. Vaihtoehtoja kannattaa kysyä myös omasta vakuutusyhtiöstä.

Hinnat

ja maksaminen

Kurssille voi tulla kokeilemaan harjoituksia ilmaiseksi. Hinnasto löytyy täältä.

Kurssimaksu hoidetaan ensisijaisesti verkkokaupan kautta. Salin respassa on mahdollista maksaa käteisellä, pankki- tai luottokortilla, Smartumin liikuntaseteleillä, E-passilla, Sporttipassilla tai Virikeseteleillä.

Kuukausimaksut hoidetaa laskulla, joka lähetetään kuukausittain sähköpostiin.

Junioreiden peruskurssilla eli Kamppailukoulussa keskitytään brasilialaisen jujutsun, judon ja thainyrkkeilyn perustekniikoihin. Kurssilla opetellaan perusteita eri lajeista ja niiden tekniikoista, kamppailulajeista tutut arvot kuten toisten kunnioittaminen tulee tutuksi. Tutustu kamppailukoulun tarkempaan lajikuvaukseen.

Brasilialainen ju-jutsu perustuu tehokkaiden mattotekniikoiden hyödyntämiseen. Tämän takia peruskurssilla mennäänkin nopeasti lajin ytimeen, eli matossa tapahtuviin tilanteisiin.

Kurssilla käydään läpi paljon erilaisia positioita joissa vastustajaa voidaan kontrolloida, sekä totutellaan toimimaan mattotilanteissa. Myös liikkumista positioiden välillä harjoitellaan, unohtamatta kuitenkaan yksinkertaisia mutta tehokkaita kuristuksia ja lukkoja. Tutustu brasilialaisen jujutsun tarkempaan lajikuvaukseen.

Kuntonyrkkeily on liikuntamuoto, jossa tehdään erilaisia nyrkkeilytekniikoita parin hanskoihin, varjonyrkkeillen tai välineisiin lyöden.

Harjoittelun tavoitteena on kunnon kohottaminen, erilaisten nyrkkeilytekniikoiden oppiminen ja motoriikan kehittäminen ilman kilpailullisia päämääriä. Tutustu kuntonyrkkeilyn tarkempaan lajikuvaukseen.

Kuntojudossa kohotetaan ja ylläpidetään fyysistä kuntoa sekä opetellaan judon tekniikoita niin pystyssä kuin matossa.

Kuntojudossa käy judokoita hyvinkin erilaisilla taustoilla. Toiset ovat juuri alkeiskurssin käyneitä nuoria aikuisia, toiset vanhoja mestareita, jotka ylläpitävät kuntoaan ja taitojaan rennomman harjoittelun avulla.

Thainyrkkeilyn peruskurssin koostuu pitkälti lajille ominaisten tekniikoiden opettelusta ja kunnon kohottamisesta. Kurssin aikana käydään läpi monipuolisesti erilaiset lyönnit, potkut, polvitekniikat, kyynärpäälyönnit sekä thainyrkkeilyyn kuuluvan pystypainin perusteet.

Harjoitteet suoritetaan parin kanssa joko lyöntityynyihin tai hanskoihin. Peruskurssin aikana ei otella muita vastaan, vaan otteluharjoitukset tulevat osaksi harrastusta vasta jatkokursseilla. Tutustu thainyrkkeilyn tarkempaan lajikuvaukseen.

Potkunyrkkeily on kilpaurheilulaji, mutta sopii tehokkuutensa vuoksi myös erinomaiseksi kuntoilumuodoksi. Käytännönläheiset tekniikat takaavat lajin toimivuuden myös itsepuolustuksessa. Laji sopii sekä miehille että naisille.

Vapaaottelu on monipuolinen yhdistelmä erilaisia kamppailulajeja. Tämä vaikuttaakin lajin harjoitteluun jo peruskurssista asti. Eri lajien tekniikat hiottuina vapaaottelua varten, lajinomainen liikkuminen ja fyysisen kunnon kohottaminen muodostavat kurssin ytimen.

Kuntoharjoittelu on vapaaottelussa merkittävässä osassa, mikä tarkoittaa peruskurssilaisillekin tasaisesti kasvavaa kuormitusta kurssin edetessä. Vapaaottelu onkin erinomainen laji myös kuntourheilua varten! Tutustu vapaaottelun tarkempaan lajikuvaukseen.

Lisätietoa

ja yhteydenotto

Kaikki kysymykset Ahjo Training Centeriin ja sen peruskursseihin liittyen voi lähettää osoitteeseen info@ahjotrainingcenter.fi