Judo – Peruskurssi

Judo on itsepuolustuslaji, jossa pyritään paitsi tehokkaaseen harjoitteluun, myös fyysiseen ja henkiseen kasvuun. Judossa on tärkeää auttaa myös muita kehittymään. Judotekniikkoihin kuuluvat erilaiset heitot, sidonnat, hallintaotteet, kuristukset, käsilukot ja kataharjoittelu. Huomionarvoista on myös osata kaatua oikein. Judossa on lukematon määrä erilaisia tekniikoita, joista jokainen voi harjoittelun edetessä löytää itselleen parhaiten sopivan judotyylin.

Peruskurssit kestävät 6 viikkoa ja sisältävät pääsyn kaikkien lajien peruskursseille. Useita eri aloitusajankohtia.

Harrastus tarjoaa loistavan keinon kohottaa kuntoa ja monipuolisuutensa vuoksi se sopii kaiken ikäisille ja kokoisille sukupuoleen katsomatta. Olitpa sitten kiinnostunut kilpailusta tai kuntoliikunnasta, judossa voi kehittyä läpi elämän. Lajissa opit arkielämässäkin hyödyllisiä taitoja, kuten mielen ja kehon hallintaa sekä ryhmässä toimimista. Kilpailusta kiinnostuneet voivat tutustua tarkemmin Ahjon kilpailumahdollisuuksiin kilpailijat -sivulla.

Varusteiksi riittävät aluksi t-paita ja shortsit / trikoot. Judopuku kannattaa kuitenkin hankkia mahdollisimman pian, jolloin tekniikoiden tekeminen onnistuu paremmin.

Judon historia ulottuu 1800-luvun loppuun, jolloin japanilainen pedagogi Jigoro Kano kehitti lajin jujutsun, samuraisotureiden taistelulajien sekä länsimaisten urheilulajien pohjalta, sillä hän halusi luoda kamppailulajin, jossa loukkaantumisen riski ei olisi niin suuri. Judossa rikotaankin vastustajan tasapainoa ja käyttää hyväksi tämän voimaa ja liikettä. Tärkeää on kuitenkin auttaa myös vastustajaa kehittymään. Judon tarkoituksena onkin kehittyä ja kasvaa myös henkisesti, ei ainoastaan fyysisesti. Kanon perustama laji loi aikoinaan kuitenkin paljon jännitteitä uuden judon ja perinteisten jujutsukoulujen välille. Vuonna 1886 Tokion poliisikoulu järjestikin turnauksen, jonka tarkoituksena oli yksinkertaisesti selvittää, kumpi lajeista oli parempi. Kun Kanonin judokoulu voitti viidestätoista turnauksesta kolmetoista, tuli lajista poliisikoulun virallinen kamppailuharjoittelumuoto ja myöhemmin jopa virallinen oppiaine kouluihin. Nykyään Kodokan judo on harrastajamäärältään maailman levinnein kamppailulaji. 

Kiinnostuitko judosta? Yhdellä osallistumismaksulla saat pääsyn kaikkien lajien peruskursseille, jolloin voit käydä testaamassa, mikä lajeista olisi juuri sinulle sopivin!

Osta peruskurssi

Tatami

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
18.00
Judo
18.00
19.00
18.30
19.00
Judo
19.00
20.00
19.30

Maanantai

Keskiviikko

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
18.00
Judo
18.00
19.00
18.30
19.00
Judo
19.00
20.00
19.30

Maanantai

Keskiviikko

No events available!