Kuntonyrkkeily (nyrkkeilyn peruskurssi)

Kuntonyrkkeily on liikuntamuoto, jossa harjoitellaan erilaisia nyrkkeilytekniikoita parin hanskoihin, varjonyrkkeillen tai välineisiin lyöden. Nimensä mukaisesti kuntonyrkkeily ei ole kilpailulaji, vaan harjoittelun tavoitteena on kunnon kohottaminen, erilaisten nyrkkeilytekniikoiden oppiminen ja motoriikan kehittäminen. Kuntonyrkkeilyssä ei myöskään oteta kontaktia vastustajaan, joten se on turvallinen tapa harrastaa nyrkkeilyä. Nopeatempoinen laji saa sykkeen nopeasti kohoamaan ja onkin siksi myös tehokas tapa pudottaa painoa.

Kuntonyrkkeilyharjoitukset sisältävät myös lihaskuntoharjoitteita, ja tunnin lopussa on vapaaosio, jossa voit itse valita, haluatko löydä välineitä, tehdä lihaskuntoharjoitteita vai ottaa kevyttä sparria.

Peruskurssit kestävät 6 viikkoa ja sisältävät pääsyn kaikkien lajien peruskursseille. Useita eri aloitusajankohtia, varaa oma peruskurssisi täältä !

Harrastus tarjoaa vauhdikkaan ja hauskan tavan kohottaa kuntoa sekä kehittää koordinaatiokykyä ja ketteryyttä. Kuntonyrkkeily verryttää niska- ja hartianseutua, joten se sopii erityisen hyvin toimisto- ja päätetyötä tekeville. Kuntonyrkkeily kuormittaa hyvin monipuolisesti kehon lihaksistoa, hermojärjestelmää, sydäntä sekä verenkiertoelimistöä. Laji sopi erinomaisesti kaiken ikäisille ja kokoisille harrastajille!

Varusteiksi riittävät t-paita ja shortsit / trikoot. Myös paini- tai nyrkkeilytossut voi ottaa halutessaan mukaan. Omat nyrkkeilyhanskat kannattaa hankkia pian harrastuksen aloittamisen jälkeen.

Kuntonyrkkeilyn historia ei ulotu vielä kovin kauas, sillä laji rantautui Suomeen Yhdysvalloista vasta 1980-luvun lopulla. Laji nousi tunnetuksi 80-luvun lopulla, kun Suomeen avattiin ensimmäinen kuntonyrkkeilysali. Kuntonyrkkeilyssä yhdistyvät potku- ja thainyrkkeily sekä Crossfit, ja sen suosio perustuukin lajin monipuolisuuteen ja tehokkuuteen. 

Kiinnostuitko kuntonyrkkeilystä? Varaa paikkasi peruskursseille täältä! Yhdellä osallistumismaksulla saat pääsyn kaikkien lajien peruskursseille, jolloin voit käydä testaamassa, mikä lajeista olisi juuri sinulle sopivin!

Harjoitusten ohjaajat:

Osta peruskurssi

Pystyottelualue

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
18.00
Kuntonyrkkeily
18.00
19.00
18.30
19.00
Kuntonyrkkeily
19.00
20.00
19.30

Tiistai

Torstai

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
18.00
Kuntonyrkkeily
18.00
19.00
18.30
19.00
Kuntonyrkkeily
19.00
20.00
19.30

Tiistai

Torstai

No events available!