Mattojudon eli Ne-wazan epäviralliset SM-kilpailut pidettiin lauantaina 8.11.2014 Turussa. Turun Shisein järjestämään kilpailuun osallistui lähes sata mattokamppailun ystävää. Ahjo Training Centeriä kilpailussa edustivat Niina Aaltonen ja ATC:n valmentaja Ilkka Salminen, jotka molemmat voittivat Suomenmestaruudeen omissa painoluokissaan.

Aaltonen otteli naisten yhdistetyssä painoluokkassa, josta lopulta tuli naiset +70kg. Avausottelussa Aaltonen voitti Tikkurilan judokoiden Mervi Salon käsilukolla juuri ennen otteluajan loppumista. Poolin viimeisessä ottelussa Aaltonen kohtasi Hontai Judon Päivi Mattilan, josta voitto tuli sidonnalla ottelun puolen välin jälkeen.

ATC:n judoryhmän valmentaja Salminen otteli painoluokassa -73 kg. Ensimmäisessä ottelussa Salminen voitti Hontai Judon Tero Malkin kuristuksella. Toisessa ottelussaan Salminen taisteli voiton Tikkurilan Judokoiden Jani Mustosesta varoituksella. Poolin viimeisessä ottelussa Salminen kukisti Turun Judoseuran Joni Luodon sidonnalla.

newaza_ilkkailkka_niina