Kauas ei olla tultu kahdeksantoista vuoden takaisista tunnelmista. Tomi ja Ilari salilla. Se kai se ajatus on edelleen, nyt vaan pitää pistää oma sali pystyyn…

Olemme pitkän kamppailulajitaustan omaavia kundeja Keravalta ja perustamassa omaa usean lajin salia. Yritämme valottaa tässä blogissa salin perustamiseen liittyviä vaiheita ja ehkä hieman omia taustojakin. Poimit ehkä hyviä vinkkejä, jos olet laittamassa omaa kamppailusalia tai kuntosalia pystyyn, tai sitten olet muuten vain kiinnostunut kamppailulajeista.

Olemme aloittaneet judon joskus vuosina 1988-89. Voisi sanoa, että olemme jo aika old school. Tomi on meistä se kisakettu, ja on kiertänyt judon maailman cuppeja ja osallistunut likipitäen Suomen ensimmäisiin vapaaottelu-kilpailuihinkin. Siinä touhussa on siunaantunut lajin jos toisenkin Suomen-mestaruus. Ilari taas on keskittynyt valmennus-, tuomarointi- ja vetohommiin, vaikka kisojakin on tullut kierrettyä useammassakin lajissa.

Kamppailulajit Suomessa taitaa olla oman postauksen arvoinen aihe, mutta sen verran avatakseni aihetta sanon, että skene on kehittynyt hurjasti. Ennen keskityttiin perinteisiin itsepuolustuslajeihin (pl. nyrkkeily ja paini), kun nyt lajit ovat fuusioituneet kaiken kattavaksi vapaaotteluksi. Vapaaottelu on kaikkea aina pystyottelusta ja painista mattokamppailuun asti. Toki perinteiset lajitkin ovat säilyttäneet paikkansa.

No miksi sitten oma sali? Ajatus siitä, että saisi tehdä niinkuin itse haluaa, on jo pitkään kiehtonut seuratoimintaan tottunutta. Taustalla on myös ideoita kuinka tehdä monet asiat paremmin kuin muut. Haave on muhinut meidän päissä vuosia, ja silloin tällöin salin perustamista on suunniteltukin. Vihdoin rohkeus riitti toteutukseen asti ja aika tuntui kypsältä.

Rakkaudesta lajiin…