Haaste 1 – Sopiva tila

Salihanke oli pyörinyt vuosia meidän mielessä, mutta ikinä se ei lähtenyt ajatuksia pidemmälle. Joulukuussa 2013 jokin oli kuitenkin eri lailla. Juttelimme jälleen salin perustamisesta ja nyt keskustelu oli todellisempaa. Hetki tuntui sopivalta.

Tammikuussa homma lähti toden teolla käyntiin. Rupesimme listaamaan asioita, kaikkea, mikä liittyi salin perustamiseen, pyörittämiseen, kehittämiseen jne. Annoimme ajatusten virrata ja siitä syntyikin melkoinen määrä materiaalia.

Ryhdyimme konkretisoimaan ajatuksia ja ensimmäiseksi asiaksi nousi sopivan tilan etsintä. Arvioimme, että tilojen etsintä vie aikaa ja on haasteellista. Tammikuussa meillä ei vielä ollut selkeää näkemystä tilan koosta ja muista tarpeista. Aloitimme etsinnän poimimalla kaikki yli 100 neliön tilat netistä ja otimme yhteyttä vuokratilojen välittäjiin. Lukuisien näyttöjen ja neuvotteluiden jälkeen omat tarpeemme alkoivat hahmottua. Tilojen tärkeimmiksi kriteereiksi neliömäärän lisäksi nousivat sijainti, tilojen olemassa olevat puitteet. Liian mittavat remontit nousivat parin tilan ongelmaksi.

Alkuperäinen tavoitteemme oli saada sali auki heti alkusyksystä, mutta huhtikuussa sopivien tilojen löytyminen näytti huonolta. Muutama sopiva oli löytynyt, mutta ne ehtivät mennä nopeammalle ja yhden tilan kaavamuutos oli ongelma. Epätoivo meinasi vallata meidät.

Sopivat vuokrailmoitukset loppuivat netistä niin turvauduimme perinteiseen tyyliin ja lähdimme autolla kiertelemään ja etsimään vuokrailmoituksia kiinteistöistä. Toukokuun alussa tärppäsi ja löysimme sopivan tilan kiinteistön ikkunassa olevan ilmoituksen perusteella. Sijainti ja koko olivat meille sopivat. Tilojen remontoiminen tarpeisiimme sopivaksi oli myös mahdollista. Muutamien neuvottelujen jälkeen solmimme vuokrasopimuksen.

Olimme koko kevään ajan hoitaneet muita asioita valmiiksi ja tilan löytyminen laittoi loput rattaat pyörimään.

[youtube]http://youtu.be/o8mUSf0RoYs[/youtube]