Jaakko aloitti kamppailulajit vuonna 2004 perinteisemmällä jujutsulla. Siellä harjoiteltiin myös mattopainia ja nopeasti kiinnostus siirtyikin siihen. 2005 keväällä Jaakko kilpaili ensimmäisissä BJJ:n SM-kisoissa ja pian tuon jälkeen hän siirtyi kokonaan harjoittelemaan pelkkää BJJ:tä/NoGi:ta. Jaakolla on musta vyö brasilialaisessa jujutsussa.

Valmennuskokemusta Jaakolla on vuodesta 2006 lähtien. Jaakko valmentaa kamppailukoulua sekä BJJ-junnuja. Jaakko toivoo pystyvänsä entistä paremmin auttaa uusia ja vanhoja kamppailijoita lajin saloihin ja pitkään tuttavuuteen matolla nujuamisen kanssa, samalla tietysti kartuttaen omaa taitoansa ja osaamistaan. Jaakko suorittaa tällä hetkellä 1-tason valmentaja- ja ohjaajakoulutusta (VOK).

IBJJF:n virallisen tuomarikoulutuksen hän on käynyt vuonna 2011. Jaakko on tuomaroinut mm. BJJ ja NOGI SM/Finnish Open -kilpailuissa.

Jaakon motto on: Ajattele, kun teet.

Toivotan uudet harrastajat pikaisesti tutustumaan BJJ:n/NoGi:n pariin, koska mitä nopeammin sitä nopeammin. BJJ on hauskaa, ja kaikkein hauskinta se on, kun huolehditaan siitä että päästään sekä itse että harjoituskaveri seuraavallakin kerralla matolle.

Merkittävimmät kisamenestykset:
BJJ Finnish Open 2005 kulta
BJJ SM 2006 kulta
BJJ Finnish Open 2006 kulta
BJJ SM 2007 hopea
BJJ Finnish Open 2007 kulta
BJJ SM 2008 kulta