Brasilialaisen jujutsun No-Gi SM-kilpailut 2016 järjestettiin 20.-21.2. Hervannan vapaa-aikakeskuksessa Tampereella. Kisoihin osallistui yhteensä 327 kamppailijaa. Ahjo Training Center osallistui kisoihin ennätysisolla joukkueella, yhteensä 10 ottelijaa.

Lauantaina oteltiin värivöiden painoluokat ja sunnuntain oli vuorossa valkovöisten painoluokat.

Lauantaina Ahjo Training Centeriä edusti Tomi Jaakkola purppuravöiden painoluokassa + 97,5 kg. Ahjon toinen värivöisiin osallistuja Sami Torola sairastui ennen kisoja.

Jaakkola voitti suomenmestaruuden purppuravöiden sarjassa + 97,5 kg. Avausottelussa Jaakkola kohtasi Vantaan Kamppailukeskuksen Joni Wassin. Jaakkola hävisi tiukan täysiaikaisen ottelun yhdellä varoituksella Wassille. Toisessa ottelussa Jaakkola voitti pisteillä Finnfighters Gymin Matias Anttilan. Finaalissa Jaakkola kohtasi Wassin uudestaan ja voitti ottelun ja samalla suomenmestaruuden pistein 4-0.

Ottelut jatkuivat sunnuntaina 21.2. valkovöisten sarjoissa, joista ATC toi kotiin yhden kullan, yhden hopean ja kaksi pronssia. Tuomas Peltokangas voitti suomenmestaruuden -85,5 kg sarjassa neljällä otteluvoitolla ja Matias Niva ylsi kolmella voitolla hopealle omassa -67,5 kg sarjassaan.

Peltokangas voitti ensimmäisen kierroksen ottelussaan Polar Jiu Jitsu Teamin Niki Merosen pistein 16-0. Toisella kierroksella kaatui Forssan Kamppailijoiden Antti Lehtimäki 7-0. Semifinaalissa Peltokangas voitti täysiaikaisen ottelun jälkeen MMA Vantaan Tuomas Heikkosen yhdellä edulla. Finaalissa vastaan asettui MMA Team 300:n Juho Huittinen. Peltokangas taisteli aktiivisemmin ja voitti Huittisen pisten.

Niva voitti ensimmäisessä ottelussa MMA Kotkan Juuso Metsolan pisteillä. Toiselta kierrokselta Niva jatkoi eteenpäin, kun MMA Kuopion Kasper Vuorijärvi diskattiin. Semifinaalissa Niva voitti käsilukolla Gracie Barra Kuusankosken Oula Nuuttilan. Finaalissa Niva joutui taipumaan MMA Seinäjoen Ismo Mannisen triangeli kuristukseen.

Lisäksi pronssia saivat Allan Nyman -97,5 kg sarjassa ja Arturas Koroliovas +97,5 kg sarjassa. ATC:ä edustivat myös Patrick Pirskanen, Olli Koho, Otto Untamo ja Heikki Hesso.

Ahjo Training Center kahmi lopulta viisi SM-mitalia ja oli 7. SM-kilpailujen seurapisteissä, kisoihin osallistui yhteensä 62 eri seuraa.

Juttu Keski-Uusimaa lehdessä 23.2.2016

Suomen mestarit viime viikonlopulta, Tuomas ja Tomi! #ahjotrainingcenter #rautaisin #bjj #nogi #grappling #champions #kerava #smkisat