Mattojudon eli newazan SM-kilpailut pidettiin lauantaina 23.1. Rajatorpan kalliosuojassa, Vantaan Jukaran järjestämänä. Ahjo Training Centeriä kilpailussa edustivat Tuomas Peltokangas, Hector Chuaqui ja Tomi Jaakkola.

Päivän parhaasta suorituksesta vastasi Tomi Jaakkola voittamalla suomenmestaruuden sarjassa miehet +90 kg. Avauskierroksella Jaakkola voitti Lahden Judoseuran Jeremias Kuivalaisen kuristuksella. Toisessa ottelussa Jaakkola voitti Vantaan Jukaran Janne Tähtikunnaan ipponin arvoisella sidonnalla. Kolmannessa ottelussa Jaakkola voitti Someron Sobudon Artturi Laurannon kuristuksella. Semifinaalissa Jaakkola kukisti Vantaan Jukaran Jarno Virtasen kuristuksella. Finaalissa Jaakkola kohtasi uudestaan Kuivalaisen, joka oli edennyt finaalin voittamalla Rauman Fudoshinin Jerry Lammasniemen. Jaakkola voitti täysiaikaisen ottelun pisteillä.

49-vuotias Hector Chuaqui taisteli hienosti pronssille sarjassa miehet -81 kg. Poolin ensimmäisessä ottelussa Chuaqui voitti kuristuksella Mikkelin Judon Teemu Pulkkisen. Toisessa ottelussa tuli tappio Vantaan Jukaran Niko Lipposelle. Poolin kolmannen ottelun Chuaqui hävisi Ninjudon Jukka Pekkalalle sidonnalla. Viimeisessä ottelussa Chuaqui haki voiton kuristuksella Kemin Kita-Kanin Joni Bergistä.

Tuomas Peltokangas otteli sarjassa miehet -90 kg. Peltokangas hävisi tuplapoolin kaksi ensimmäistä ottelua, eikä päässyt enää jatkoon.