Nyt on sitten 302 neliötä tyhjää lattiaa. Oikeanlaisen tilan löytyminen oli haasteellista, kuten tilojen etsintä -artikkelissa kerroimme. Viimein kuitenkin löysimme, mitä etsimme. Tila sijaitsee Keravan Jaakkolan/Lintulammen teollisuusalueella, mikä on hyvä sijainti. Vain noin kilometrin päässä Keravan asemalta. Aluetta voisi kutsua Keravan kamppailualueeksi, sillä alueella on meidän lisäksi kolme muutakin kamppailuseuraa.

Tila on suunniteltu toimistokäyttöön, ja joudummekin rakennuttamaan tilaan pukuhuoneet ja suihkutilat. Lisäksi rakennutamme samassa yhteydessä tilaan pienen varaston / kaupan, mihin saamme myytäviä varusteita ja tuotteita lukkojen taakse. Niin ja siivouskomeroa unohtamatta. Muutoin tila on siisti, eikä vaadi mitään erityisiä korjauksia tai isoja maalauksia. Ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin: tilassa on melko matalalla roikkuvia valaisimia, joita joudumme hieman nostamaan, ettei pitkät kaverit kolisuttele kantapäitä niihin isoissa heitoissa.

Rakennamme tilaan joustotatamin. Olemme vuosien varrella huomanneet, että se säästää monelta loukkaantumiselta, ja on muutenkin mukava harjoittelualusta. Joustotatamihan rakennetaan asentamalla varsinaisen tatamin alle 50 mm vaahtomuovia ja pari kerrosta vaneria. Judoliiton sivuilta löytyy ohjeet. Panostimme myös varsinaisiin tatameihin, ja hankimme Zebra-merkkisiä 40 mm MMA-tatameita. Näistä tatameista ei mattoihottumaa ja palovammoja pitäisi tulla.

Tilaan tulee myös oheisharjoittelualue, jonne pystytetään CrossFit -tyylinen leuanveto rigi. Rigiin saa myös muutaman paikan tehdä esim. penkkipunnerrusta, vinopenkkiä tai kyykkyjä. Oheisharjoittelualueelle tulee painonnostolava, jossa voi harjoitella painonostoliikkeitä. Alueelle tulee myös mm. kahvakuulia, kuntopalloja ja voimaköydet. Kaikkea tarpeellista toiminnalliseen harjoitteluun, erityisesti kamppailijan toiminnalliseen harjoitteluun.

Tatamialuetta ja oheisharjoittelualuetta tulee erottamaan häkkiseinä, joka toimii samalla tilanjakajana ja harjoitteluvälineenä. Tuota häkkiseinää ei ole ihan joka nurkalla myynnissä, eikä laadukasta sellaista ole ihan helppo itse rakentaa, joten voi olla, ettei seinää saada ihan avajaisiin mennessä pystyyn. Tilaan hankitaan myös muutama nyrkkeilysäkki.

Aulaan pitää tehdä hylly kengille, että tila pysyy järjestyksessä ja siistinä. Pitää myös miettiä mihin harjoittelijat saavat kassinsa harjoitusten ajaksi sillä tavalla, että varusteiden (hammassuojien, juomapullojen, säärisuojien, yms.) hakeminen on helppoa. Seuraavan ryhmän on mahduttava jonnekkin odottelemaan edellisten harjoitusten päättymistä. Siihen tarkoitukseen pyrimme laittamaan seinustoille penkkejä, ja teemme pienen loungealueen sohvineen. Oleskelualueella voi lukea viimeisimpiä kamppailulehtiä ja katsoa televisiota.

Oven viereen laitamme vastaanottotiskin, jossa voi mm. maksaa kätevästi harjoittelumaksut. Respassa on käytössä kassajärjestelmä ja kortinlukija, ja kaikki mahdolliset liikuntasetelit käyvät, jotta asiointi olisi helppoa.
Oveen asennamme kulunvalvontajärjestelmän, johon harjoittelija saa oman kortin. Korttiin voi jokainen harjoittelija ladata respassa aikaa haluamansa määrän. Kortilla voi tulla harjoittelemaan harjoitusaikojen ulkopuolella oheisharjoittelualueelle tai tatamille.

[youtube]http://youtu.be/yD0kJOhPGss[/youtube]